Maggikruid zaden
Maggikruid of lavas is een kruid die een licht hartige smaak toevoegt aan uw gerechten. De lavasplant wordt vooral ook aangeraden aan mensen die zoutarm moeten eten. De verse bladeren hebben namelijk een pittige selderijachtige smaak zonder dat het veel zout bevat. De perfecte (zoutarme) smaakmaker voor salades, stoofpotten, soep, saus, roereieren, spinazie, wortelen en aardappelen!
Maggikruid wordt dus vaak in de keuken gebruikt als smaakversterker, maar heeft tevens ook een geneeskrachtige werking. Het kruid verlicht spijsverteringsproblemen, is goed tegen een opgeblazen gevoel en brandend maagzuur. Maggikruid is een meerjarige plant waarbij de bovengrondse delen afsterven bij de eerste vorst en weer opkomen in het voorjaar. Het kruid groeit het beste op een humusrijke, lichte en vochtige grond. Zaai het kruid onder glas in een zaaibakje en plant de plantjes later uit in de vollegrond. De ontkieming van maggikruid is nogal onregelmatig, gooi dus niet te snel het zaaimedium weg.
Specificaties:
-
Aantal zaden: ca. 130
-
Kiemduur in dagen: ca. 21
-
Zaaitemperatuur: ca. 18 ºC
-
Rijafstand: 50 cm
-
Zaaidiepte: 0,5 cm
-
Hoogte plant: 175 cm
-
Zaaien onder glas: maart t/m mei
-
Zaaien in de vollegrond: mei t/m juli
-
Oogsttijd: juni t/m oktober